Spröd kladdkaka

Kompakt kladdig och seg. Oemotståndlig helt enkelt. Här är den med en hallonsås, och det är ju gott förstås, men det går lika bra med bara grädde.

Bli först att kommentera
Ingredienser

Kaka

  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl smält smör
  • lite smör till formen
  • lite mannagryn till formen

 

Hallonsås

  • 1 paket frysta hallon
  • 0.5 dl hallonjuice, tex Brämhults
  • 1 dl florsocker

 

Serveras med

  • Vispad grädde

 

Tillagning:

Kaka

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda ägg och socker lugnt med slev.
  3. I med resten av ingredienserna och det smälta smöret.
  4. Rör lugnt fortfarande, inget vispande.
  5. Smöra en form med löstagbar kant, och bröa med lite mannagryn.
  6. Ner med godheten i formen och skjuts in i ugnen, längst ner i ca 20 minuter.

Hallonsås

  1. Koka ihop hallonen med juicen.
  2. Rör sedan ner sockret.
  3. Koka lite till och klart.
  4. Avnjut detta med vispad grädde förstås.
Sprod Kladdkaka
Kanske gillar du: