Spröd kladdkaka

Man blir aldrig för gammal, gaggig eller trött för tårta, kladdkaka är den bästa!

Bli först att kommentera
Ingredienser

 

  • 2 dl ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl smält smör
  • lite smör till formen
  • lite mannagryn till formen
  • 50 g flagad mandel (du kan skita i den om du vill)
Tillagning:
  1. Blanda äggen och sockret lugnt och fint med slev. I med resten och sist det smälta smöret.
  2. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med lite mannagryn.
  3. Ner med godheten i formen och skjuts in i ugnen längst ner i 180°, i 20 minuter.
  4. Medan tiden går slickar du skålen innan ungarna kommer på dig.
  5. Sedan slukar du kakan med vispad grädde.
Sprod kladdkaka
Kanske gillar du:
  • Här kommer en ytterligare en variant på kladdkaka. Denna blir smaskigt kladdig och supergod.

  • Det här kladdkakereceptet det är en liten rackare, och på pinne dessutom. Du gör din allra bästa ...

  • Kladdkakan är allas hemliga favorit och kommer aldrig att bli omodern.

  • En god kladdkaka som är lätt och inte har för söt smak. Servera den som dessert eller till kaffe ...

  • Kladdkaka kan man aldrig få nog av. Det går supersnabbt att slänga ihop en kladdkaka om du skull ...