Söta kladdkaksmuffins
En blandning mellan muffins och kladdkaka i en och samma bakelse.
Bli först att kommenteraIngredienser
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 0.5 dl matolja
- 1 dl ljus sirap
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 st nypa salt
- 100 g mörk choklad 70%
- Vispgrädde och färska bär till garnering
Tillagning:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
- Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.

Kanske gillar du:
Med kladdkaka som bas kan även nybörjare göra underbart snygga och goda bakelser. Gör gärna en d ...
Chokladtårta med physalis, mynta och gräddglass.
Klassisk amerikansk kladdkaka i långpanna är riktigt enkel att göra.
Att baka kladdkaka är enkelt, tricket är att göra tillräckligt mycket.
Kladdkaka med citron ger en frisk smak som höjer det goda i chokladen och balanserar den.