Seg kladdkaka

En god kladdkaka som är riktigt seg och god.

Bli först att kommentera
Ingredienser
  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 0.5 dl matolja
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 4 msk mörk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 50 g mörk choklad 70%
Tillagning:
  1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.
  5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
  6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.
  7. Grädda kakan i cirka 30 minuter. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.
Seg kladdkaka
Kanske gillar du: