Seg kladdkaka
En god kladdkaka som är riktigt seg och god.
Bli först att kommenteraIngredienser
- 50 g smör
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 0.5 dl matolja
- 2.5 dl vetemjöl
- 4 msk mörk kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 50 g mörk choklad 70%
Tillagning:
- Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
- Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Rör ner smör och olja i äggsmeten.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
- Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.
- Grädda kakan i cirka 30 minuter. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.

Kanske gillar du:
Klassisk amerikansk kladdkaka i långpanna är riktigt enkel att göra.
En riktigt tung och smaskig kladdkaka med hackade nötter. Servera med en klick vispad grädde och ...
Det finns många varianter på kladdkaka. Den här bakas på kakao och ska vara riktigt mjuk i mitte ...
En blandning mellan muffins och kladdkaka i en och samma bakelse.
Chokladtårta med physalis, mynta och gräddglass.