Ryttarkaka – kladdkaka med choklad

Denna är helt himmelsk. Snabb, enkel och lyxig. Lätt att göra dubbel sats och sanslöst god.

Bli först att kommentera
Ingredienser

Kaka

  • 4 st ägg
  • 6 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 8 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 175 g smör, rumsvarmt

Täcke

  • 75 g smör
  • 2 dl socker
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 250 g kokosflingor
Tillagning:

Kaka

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Blanda sedan ner alla torra ingredienser.
  4. Rör ner i det vita pösiga fluffet.
  5. Sist rör du ner det mjuka smöret.
  6. Klutta ut den tjocka smeten i en smord långpanna och grädda i ugn cirka en kvart.

 

Täcke

  1. Under tiden gör du kakans täckte, eller Ryttarkakans sadel om du hellre vill se det så! Blanda alltihop allt i en kastrull och låt sjuda i ca 5 minuter.
  2. När du tar ut kakan ur ugnen brer du på kokoskletet och gräddar kakan ca 10 minuter till i ugnen.
  3. Nu är det bara att rida mot solnedgången med din alldeles egen lilla Ryttarkaka.
Ryttarkaka
Kanske gillar du:
  • Kladdig kaka med kakao som är både enkel och snabb att svänga ihop.

  • Med kladdkaka som bas kan även nybörjare göra underbart snygga och goda bakelser. Gör gärna en d ...

  • Snabb och lättlagad och mycket god. En klassiker helt enkelt. Denna kladdkaka är en extra kladdi ...

  • Den är superenkel, har en krispig yta, ett segt kladdigt inre och är himmelsk. Simply the best. ...

  • Den här kladdkakan gör man bäst i matberedare, där man enkelt kan köra ingredienserna till en s ...