Ryttarkaka – kladdkaka med choklad
Denna är helt himmelsk. Snabb, enkel och lyxig. Lätt att göra dubbel sats och sanslöst god.
Bli först att kommenteraIngredienser
Kaka
- 4 st ägg
- 6 dl socker
- 3 dl mjöl
- 8 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 175 g smör, rumsvarmt
Täcke
- 75 g smör
- 2 dl socker
- 1.5 dl grädde
- 1 dl sirap
- 250 g kokosflingor
Tillagning:
Kaka
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda sedan ner alla torra ingredienser.
- Rör ner i det vita pösiga fluffet.
- Sist rör du ner det mjuka smöret.
- Klutta ut den tjocka smeten i en smord långpanna och grädda i ugn cirka en kvart.
Täcke
- Under tiden gör du kakans täckte, eller Ryttarkakans sadel om du hellre vill se det så! Blanda alltihop allt i en kastrull och låt sjuda i ca 5 minuter.
- När du tar ut kakan ur ugnen brer du på kokoskletet och gräddar kakan ca 10 minuter till i ugnen.
- Nu är det bara att rida mot solnedgången med din alldeles egen lilla Ryttarkaka.

Kanske gillar du:
Kladdig kaka med kakao som är både enkel och snabb att svänga ihop.
Med kladdkaka som bas kan även nybörjare göra underbart snygga och goda bakelser. Gör gärna en d ...
Snabb och lättlagad och mycket god. En klassiker helt enkelt. Denna kladdkaka är en extra kladdi ...
Den är superenkel, har en krispig yta, ett segt kladdigt inre och är himmelsk. Simply the best. ...
Den här kladdkakan gör man bäst i matberedare, där man enkelt kan köra ingredienserna till en s ...