Mumsigt morotskladd – en kladdkaka

En kombination av kladdkaka och morotskaka blir en kladdig morotskaka.

En kommentar, kommentera
Ingredienser

Kaka

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl olja (rapsolja eller någon annan som inte smakar så mycket)
  • 3 dl morötter, fint rivna
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk kanel
  • muskotnöt, lite riven
  • 1 tsk vaniljsocker

 

Glasyr

  • 120 g philadelphiaost
  • 50 g smör, mjukt
  • 4 dl florsocker
  • Citron, lite pressad saft
Tillagning:

Kaka

  1. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
  2. Rör i olja och morötter.
  3. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sedan i.
  4. Häll i smörad form med löstagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-40 minuter. Kom ihåg att kolla tiden, den måste få vara kladdig!

Glasyr

  1. Blanda ingredienser till glasyren.
  2. Klutta ut på kaka när den har svalnat.
Mumsigt morotskladd - en kladdkaka
Kanske gillar du:
  • Gottis

    God. Men inte kladdig. Alls. Å då hade jag den 30 min i ugnen..