Mjuk Kladdkaka

Det finns många varianter på kladdkaka. Den här bakas på kakao och ska vara riktigt mjuk i mitten.

Bli först att kommentera
Ingredienser
  • 150 g smält smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjöl
  • ströbröd
Tillagning:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Om inte varmluft används, 200 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
  3. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).
  5. Servera kladdkakan med grädde eller glass.
Mjuk Kladdkaka
Kanske gillar du: