Mjölkchokladkaka med äpplen

Kladdkakor älskar alla och här kommer en variant med mjölkchoklad och äpplen. Baka den inte för länge, utan låt den hellre bli lite kletig.

Bli först att kommentera
Ingredienser (8 portioner)
  • 200 g smör
  • 200 g mjölkchoklad
  • 3 st ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 st stora äpplen, urkärnader och skurna i tunna skivor
  • matfett och kokos till formen
Tillagning:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra en springform som är ca 23 cm i diameter och täck kanterna med kokos. Klä botten med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Tillsätt chokladen bruten i bitar. Rör i blandningen tills chokladen också smält. Den bränner lätt fast så ha svag värme på spisen.
  5. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och salt.
  6. Vispa ägg och socker poröst.
  7. Rör ner smörblandningen.
  8. Vänd ner mjölblandningen och rör försiktigt till en slät smet.
  9. Häll smeten i springformen och fördela äppleskivorna över formen.
  10. Tryck ner dem lätt i smeten.
  11. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  12. Låt kakan stå i ca 15 minuter innan du serverar den med vaniljglass eller lättvispad grädde
Mjolkchokladkaka med applen
Kanske gillar du:
  • Kladdkaka är nog så gott - här kommer en smalare variant för den som vill tänka lite extra på vi ...

  • Den här chokladkakan bakas på mörk choklad och gräddas bara så länge att den fortfarande är klad ...

  • Här kommer en ytterligare en variant på kladdkaka. Denna blir smaskigt kladdig och supergod.

  • Kladdkaka behöver inte vara onyttigt. Här hittar du en bra GI-variant som smakar underbart.

  • Mjölkchoklad och stjärnanis blir en strålande kombination i kladdkakan. Vill du göra den extra l ...