Kladdkaksmuffins med vaniljtopp
Med kladdkaka som bas kan även nybörjare göra underbart snygga och goda bakelser. Gör gärna en dubbel sats och frys in så har du snabbt en fin bakelse till dessert eller fika om oväntade gäster dyker upp.
Bli först att kommenteraIngredienser (12 portioner)
Kaka
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 1.5 dl vetemjöl (90 g)
- 0.5 dl kakao
- 1.5 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Fyllning och dekor
- 1 burk kesella vanilj (250 g)
- Färska jordgubbar
Tillagning:
- Smält smöret.
- Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner det smälta smöret.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
- Rör ihop till en jämn smet och skeda upp smeten i muffinsformar. Använd gärna tredubbla formar, det gör bakelserna lite stabilare.
- Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i knappt 15 minuter.
- Låt svalna. Ibland sjunker kakorna ihop ganska mycket, men det gör ingenting.
- Toppa varje bakelse med en klick kesella vanilj och skivade jordgubbar.

Kanske gillar du:
En god kladdkaka som är lätt och inte har för söt smak. Servera den som dessert eller till kaffe ...
En blandning mellan muffins och kladdkaka i en och samma bakelse.
Denna är helt himmelsk. Snabb, enkel och lyxig. Lätt att göra dubbel sats och sanslöst god.
Kladdkaka med citron ger en frisk smak som höjer det goda i chokladen och balanserar den.
Svägerskans goda chokladtryffelkaka severas med vita chokladtryfflar och en sorbet på roséchampa ...