Kladdkaka the Caribbean way

Det här är mer en brownie än en kladdkaka men en sorts kladdkaka är det väl ändå. Den är gjord i choklad och den är kladdig.

Bli först att kommentera
Ingredienser

Kaka

  • 250 g choklad
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 6 st ägg
  • 350 g mörkt moskovadosocker
  • 4 msk mörk rom
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 150 g pecannötter, grovhackade
  • 4 cm ingefära, riven färsk

Glasyr

  • 0.5 dl grädde
  • 100 g choklad
  • 25 g smör
  • 25 g pecannötter, hackade
  • Florsocker

Serveras gärna med
En klick vispad grädde

Tillagning:

Kaka

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält chokladen och smöret i en skål och ställ det åt sidan ett litet tag.
  3. Vispa nu ägg och socker tills det blir riktigt vitt och fluffigt.
  4. Ner med choklad, smör och rom.
  5. Vik ned mjöl, ingefära och nötter med en slickepott.
  6. Häll sedan ned smeten i en ugnsform med ett riktigt insmort bakplåtspapper i botten.
  7. Låt kakan gå i högst 20 minuter i ugnen, det skall fortfarande bli kladdigt på toppen av stickan när du testar av kakan.
  8. Ta ut kakan och låt den svalna medan du gör glasyren.

 

Glasyr

  1. Hacka chokladen i små, små bitar och lägg den i en bunke.
  2. Smält smöret.
  3. Häll i grädden i smöret och låt det bli riktigt varmt men ej koka.
  4. Häll den varma vätskan över chokladbitarna och rör ordentligt tills all choklad är smält.
  5. Nu skall chokladkrämen svalna.
  6. När både kakan och krämen är sval smetar du på krämen.
  7. Häll sedan hackade pecannötter över hela härligheten, på med lite florsocker också när du ändå är i farten.
  8. Servera till en klick grädde så klart.
Kladdkaka the Caribbean way
Kanske gillar du: