Kladdkaka med vit choklad

Kladdkaka med vit choklad smakar mer som mjuk kola eller fudge än den vanliga kladdkakan.

Bli först att kommentera
Ingredienser
  • 100 g smör eller margarin
  • 200 g vit choklad
  • 3 st ägg
  • 2 msk ljus sirap
  • 0.5 dl strösocker eller rårörsocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver eller 2 teskedar vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 0.5 dl kokosflingor till att bröa formen
Tillagning:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl, socker, salt och vaniljpulver i en skål.
  3. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med kokosflingor.
  4. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret samt tillsätt ägg och sirap. Vispa ej!
  5. Vänd snabbt ned smör-chokladsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
  6. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  7. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
  8. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Kladdkaka med vit choklad
Kanske gillar du:
  • En god kladdkaka som är lätt och inte har för söt smak. Servera den som dessert eller till kaffe ...

  • Det finns många varianter på kladdkaka. Den här bakas på kakao och ska vara riktigt mjuk i mitte ...

  • Den här chokladkakan bakas på mörk choklad och gräddas bara så länge att den fortfarande är klad ...

  • Inget går upp mot en krämig kaka av choklad. Den här kakan innehåller också pinjenötter, som går ...

  • Kladdkaka behöver inte vara onyttigt. Här hittar du en bra GI-variant som smakar underbart.