Kladdkaka med pinjenötter

Inget går upp mot en krämig kaka av choklad. Den här kakan innehåller också pinjenötter, som går att byta ut mot mandel.

Bli först att kommentera
Ingredienser (8 portioner)
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smält smör
  • 2 tsk vanljsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl pinjenötter
  • 100 g mandelmassa
Tillagning:
  1. Vispa ägg och socker fluffigt.
  2. Rör i smält smör.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner det i smeten.
  4. Rosta 3/4 av pinjenötterna i en torr stekpanna.
  5. Rör i de rostade pinjenötterna i smeten och riv i mandelmassan.
  6. Smörj och bröa en 24 diameters kakform med löstagbar botten och häll i smeten.
  7. Baka kakan i cirka 20 minuter i 200 grader varmluftsugn.
kladdkaka med pinjenotter
Kanske gillar du: