Kladdkaka med pinjenötter
Inget går upp mot en krämig kaka av choklad. Den här kakan innehåller också pinjenötter, som går att byta ut mot mandel.
Bli först att kommenteraIngredienser (8 portioner)
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 100 g smält smör
- 2 tsk vanljsocker
- 4 msk kakao
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 1 dl pinjenötter
- 100 g mandelmassa
Tillagning:
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Rör i smält smör.
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner det i smeten.
- Rosta 3/4 av pinjenötterna i en torr stekpanna.
- Rör i de rostade pinjenötterna i smeten och riv i mandelmassan.
- Smörj och bröa en 24 diameters kakform med löstagbar botten och häll i smeten.
- Baka kakan i cirka 20 minuter i 200 grader varmluftsugn.

Kanske gillar du:
Den här chokladkakan bakas på mörk choklad och gräddas bara så länge att den fortfarande är klad ...
Kladdig kaka med kakao som är både enkel och snabb att svänga ihop.
Den här jordnötskladdkakan innehåller både jordnötssmör och en lite större klutt nutella, den är ...
En brownie eller kladdkaka ska vara saftig och krämig i konsistensen.
Kladdkaka med vit choklad smakar mer som mjuk kola eller fudge än den vanliga kladdkakan.