Kladdkaka med nougattäcke

Kladdkaka kan man aldrig få nog av. Det går supersnabbt att slänga ihop en kladdkaka om du skulle få gäster med kort varsel. Här är en variant med nougat på toppen.

Bli först att kommentera
Ingredienser
  • 1 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 1 nypa salt
  • 125 g smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 st ägg
  • 2 msk snabbkaffe
  • 150 g nougat
  • 0.5 dl mixade hasselnötter till att bröa formen med
Tillagning:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
  3. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med hasselnötter.
  4. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och sirap. Vispa ej!
  5. Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
  6. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  7. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och låt svalna något.
  8. Hyvla nougaten över kakan och låt den smälta.
  9. Kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
  10. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Kladdkaka med nougattacke
Kanske gillar du:
  • Kladdkakan är allas hemliga favorit och kommer aldrig att bli omodern.

  • Denna kladdkaka är en favorit. Minten ger en fräsch och lätt smak som går bra ihop med chokladen ...

  • Man blir aldrig för gammal, gaggig eller trött för tårta, kladdkaka är den bästa!

  • Kladdig kaka med kakao som är både enkel och snabb att svänga ihop.

  • En perfekt kladdkaka att servera till fikasugna gäster.