Kladdkaka med mjölkchoklad

Mjölkchoklad och stjärnanis blir en strålande kombination i kladdkakan. Vill du göra den extra lyxig toppar du den med glasyr och nötter, men för en vardagskaka duger den gott som den är. Öka bara på sockret med ca 0.5-1 dl i så fall.

Bli först att kommentera
Ingredienser

Kaka

  • 3 st stjärnanis, krossade
  • 200 g smör, osaltat
  • 200 g mjölkchoklad, grovhackad
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg

Topping

  • 0.75 dl grädde
  • 100 g mjölkchoklad, grovhackad
  • 100 g nötter, rostade
Tillagning:

Kaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt krossad stjärnanis och choklad.
  4. Rör om tills allt smält.
  5. Tillsätt socker och salt under omrörning.
  6. Blanda mjöl och vaniljsocker och sikta ner detta i smeten.
  7. Vänd ner ett ägg i taget och arbeta samman till en jämn smet.
  8. Täck en springform på 23 cm i diameter med bakplåtspapper. Det gör du enklast genom att först pensla kanter och botten med lite olja.
  9. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 18-22 minuter. Tiden beror på vilket humör din ugn är på, kakan ska fortfarande vara lite kletig i mitten.
  10. Ta ut kakan och låt svalna något innan du avlägsnar formen.

Topping

  1. Hetta upp grädde i en kastrull och ta den sedan bort den från värmen.
  2. Tillsätt chokladen och rör om tills allt smält.
  3. Låt svalna något och bred sedan glasyren över kakan.
  4. Hacka nötterna och toppa med dessa.
Kladdkaka med mjölkchoklad
Kanske gillar du: