Kladdkaka med mint

Denna kladdkaka är en favorit. Minten ger en fräsch och lätt smak som går bra ihop med chokladen.

Bli först att kommentera
Ingredienser
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 1 nypa salt
  • 125 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 msk kaffe (styrka beror på hur mycket kaffesmak du vill ha)
  • 2 krm mintarom
  • 0.5 dl råsocker till att bröa formen med
Tillagning:
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
  2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med råsocker.
  3. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och mintarom. Vispa ej!
  4. Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
  5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
  7. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Kladdkaka med mint
Kanske gillar du:
  • Kladdkaka med citron ger en frisk smak som höjer det goda i chokladen och balanserar den.

  • Kladdkaka är mångas favorit, det är en chokladdessert som är lätt att göra och som dessutom går ...

  • Den här kladdkakan gör man bäst i matberedare, där man enkelt kan köra ingredienserna till en s ...

  • En god kladdkaka som är lätt och inte har för söt smak. Servera den som dessert eller till kaffe ...

  • Denna är helt himmelsk. Snabb, enkel och lyxig. Lätt att göra dubbel sats och sanslöst god.