Kladdkaka med lingonparfait

En perfekt kladdkaka att servera till fikasugna gäster.

Bli först att kommentera
Ingredienser

Lingonparfait

  • 2.5 dl matlagningsyoghurt
  • 6 st äggulor
  • 50 g honung
  • 2 dl strösocker
  • 2.5 dl vispad grädde
  • 2.5 dl frusna lingon

Kladdkaka

  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 0.5 krm salt
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl smält smör

Garnering

  • 1 knippe citronmeliss
  • 1 msk florsocker
Tillagning:

Lingonparfait

  1. Mixa lingon och yoghurt slätt med mixerstav.
  2. Vispa äggulor, honung och socker slätt och vitt.
  3. Tillsätt yoghurt och gräddsmetarna till den vispade grädden och rör försiktigt till allt blandats ordentligt.
  4. Fyll i formar och frys in. Ta fram en liten stund innan servering.

 

Kladdkaka

  1. Blanda alla ingredienser och vispa till en slät smet.
  2. Grädda i cirka 20 minuter i en smord och mjölad form.
  3. Garnera med citronmeliss och florsocker.
Kladdkaka med lingonparfait
Kanske gillar du: