Kladdkaka med lingonparfait
En perfekt kladdkaka att servera till fikasugna gäster.
Bli först att kommenteraIngredienser
Lingonparfait
- 2.5 dl matlagningsyoghurt
- 6 st äggulor
- 50 g honung
- 2 dl strösocker
- 2.5 dl vispad grädde
- 2.5 dl frusna lingon
Kladdkaka
- 2 st ägg
- 3 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 0.5 krm salt
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 dl smält smör
Garnering
- 1 knippe citronmeliss
- 1 msk florsocker
Tillagning:
Lingonparfait
- Mixa lingon och yoghurt slätt med mixerstav.
- Vispa äggulor, honung och socker slätt och vitt.
- Tillsätt yoghurt och gräddsmetarna till den vispade grädden och rör försiktigt till allt blandats ordentligt.
- Fyll i formar och frys in. Ta fram en liten stund innan servering.
Kladdkaka
- Blanda alla ingredienser och vispa till en slät smet.
- Grädda i cirka 20 minuter i en smord och mjölad form.
- Garnera med citronmeliss och florsocker.

Kanske gillar du:
En god kladdkaka som är lätt och inte har för söt smak. Servera den som dessert eller till kaffe ...
Med kladdkaka som bas kan även nybörjare göra underbart snygga och goda bakelser. Gör gärna en d ...
Servera chokladbakelsen med vaniljglass och färska hallon.
Om man får oväntat besök är en klassisk kladdkaka perfekt att bjuda på. För att baka den behöver ...
Kladdkaka kan man aldrig få nog av. Det går supersnabbt att slänga ihop en kladdkaka om du skull ...