Kladdkaka med kaktus- och hallonsorbet, färska jordgubbar, kiwi och physalis

En kladdkaka med färgsprakande tillbehör.

Bli först att kommentera
Ingredienser (12 portioner)

Kladdkaka

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl skorpmjöl/ströbröd

 

Tillbehör, 4 portioner

  • 1 dl vispgrädde (vispas och klickas på kladdkakan)
  • 4 st kulor kaktus/limesorbet
  • 4 st kulor hallonsorbet
  • 12 st physalis
  • 8 st färska jordgubbar
  • 4 st kiwifrukter
Tillagning:
  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. ”Smöra” och ”bröa” en springform med löstagbar ring.
  3. Vispa ihop socker och ägg tills det är ”fluffigt”.
  4. Smält smör och choklad i en kastrull, till en chokladsmet.
  5. Låt smeten svalna lite. Tillsätt smeten till socker och äggblandningen.
  6. Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör försiktigt ned i smeten.
  7. Häll smeten i springformen. Grädda i ugn, ca 14 min.
  8. Låt kakan svalna.
  9. Arrangera tillbehören på en tallrik tillsammans med kladdkakan.
Kladdkaka med kaktus- och hallonsorbet, farska jordgubbar, kiwi och physalis
Kanske gillar du: