Kladdkaka med kaktus- och hallonsorbet, färska jordgubbar, kiwi och physalis
En kladdkaka med färgsprakande tillbehör.
Bli först att kommenteraIngredienser (12 portioner)
Kladdkaka
- 200 g mörk blockchoklad
- 200 g smör
- 4 st ägg
- 2 dl socker
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl skorpmjöl/ströbröd
Tillbehör, 4 portioner
- 1 dl vispgrädde (vispas och klickas på kladdkakan)
- 4 st kulor kaktus/limesorbet
- 4 st kulor hallonsorbet
- 12 st physalis
- 8 st färska jordgubbar
- 4 st kiwifrukter
Tillagning:
- Sätt på ugnen på 225 grader.
- ”Smöra” och ”bröa” en springform med löstagbar ring.
- Vispa ihop socker och ägg tills det är ”fluffigt”.
- Smält smör och choklad i en kastrull, till en chokladsmet.
- Låt smeten svalna lite. Tillsätt smeten till socker och äggblandningen.
- Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör försiktigt ned i smeten.
- Häll smeten i springformen. Grädda i ugn, ca 14 min.
- Låt kakan svalna.
- Arrangera tillbehören på en tallrik tillsammans med kladdkakan.

Kanske gillar du:
Servera chokladbakelsen med vaniljglass och färska hallon.
Chokladtårta med physalis, mynta och gräddglass.
Grovt riven gulbeta ger fin konsistens till kladdkakan och gör den också rikare på allehanda nyt ...