Kladdkaka med jordnötter
Den här jordnötskladdkakan innehåller både jordnötssmör och en lite större klutt nutella, den är himmelsk och en helt ny favorit.
Bli först att kommenteraIngredienser
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0.5 dl kakao
- 2 dl vetemjöl
- 100 g smör
- 2 msk crunchy jordnötssmör
- 0.5 dl nutella
- Vispgrädde
Tillagning:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Kakan är jättekladdig och måste skedätas ur formen om du inte lägger i ett papper i botten.
- Nu kommer det fiffiga - smält smöret i kastrullen på svag värme.
- Blanda ner ALLA andra ingredienserna i smöret och rör om till en jämn smet.
- Häll smeten i bakformen och ställ in i ugnen 30 minuter.
- Ta ut kakan och låt den svalna lite innan du tar ut den ur formen och äter den med iskall vispad grädde.

Kanske gillar du:
Kladdig kaka med kakao som är både enkel och snabb att svänga ihop.
Inget går upp mot en krämig kaka av choklad. Den här kakan innehåller också pinjenötter, som går ...
Kladdkaka är mångas favorit, det är en chokladdessert som är lätt att göra och som dessutom går ...
En helt mjölfri kladdkaka med sting av svartpeppar och finrivet apelsinskal.
En blandning mellan muffins och kladdkaka i en och samma bakelse.