Kladdkaka med jordnötter

Den här jordnötskladdkakan innehåller både jordnötssmör och en lite större klutt nutella, den är himmelsk och en helt ny favorit.

Bli först att kommentera
Ingredienser
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk crunchy jordnötssmör
  • 0.5 dl nutella
  • Vispgrädde
Tillagning:
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Kakan är jättekladdig och måste skedätas ur formen om du inte lägger i ett papper i botten.
  3. Nu kommer det fiffiga - smält smöret i kastrullen på svag värme.
  4. Blanda ner ALLA andra ingredienserna i smöret och rör om till en jämn smet.
  5. Häll smeten i bakformen och ställ in i ugnen 30 minuter.
  6. Ta ut kakan och låt den svalna lite innan du tar ut den ur formen och äter den med iskall vispad grädde.
Kladdkaka med jordnotter
Kanske gillar du: