Kladdkaka med hallon
Den här kladdkakan toppas med härligt sötsyrliga bär.
Bli först att kommenteraIngredienser
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 dl kakao
- 1 nypa salt
- 125 g smör
- 2 st ägg
- 2 msk snabbkaffe
- 2 dl färska eller frysta, tinade hallon
- 0.5 dl kokosflingor att bröa formen med
Tillagning:
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
- Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med kokosflingor.
- Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och hallon. Vispa ej!
- Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
- Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
- Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
- Garnera med lite hallon och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Kanske gillar du:
Servera chokladbakelsen med vaniljglass och färska hallon.
Överraska någon du tycker om. Läcker kladdig chokladkaka med sötsyrliga limebananer.
Kladdkakan är allas hemliga favorit och kommer aldrig att bli omodern.
En favoritkladdkaka! Den här kladdkakan ger en bredare smak och smakar mer som paj eller kexchok ...
Den är superenkel, har en krispig yta, ett segt kladdigt inre och är himmelsk. Simply the best. ...