Kladdkaka med färska gulbetor

Grovt riven gulbeta ger fin konsistens till kladdkakan och gör den också rikare på allehanda nyttigheter!

Bli först att kommentera
Ingredienser
  • 4 st ägg
  • 250 g rårörsocker ca 2.5–3 dl
  • 250 g mörk choklad, minst 60% kakaohalt
  • 250 g smör
  • 1 st stor färsk gulbeta
  • 40 g dinkelmjöl
  • Vispad grädde till servering
Tillagning:
  1. Skala och riv gulbetan på den fina sidan av rivjärnet.
  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
  3. Smält smör och choklad i en kastrull.
  4. Sikta ner dinkelmjölet i ägg- och sockerblandningen och rör om.
  5. Tillsätt chokladsmöret och rör om till en jämn, fin smet.
  6. Blanda slutligen ner den fint rivna gulbetan. Spara lite till dekoration.
  7. Häll smeten i smord form med löstagbar botten.
  8. Grädda i 15-20 min i 175 grader.
  9. Servera gärna med vispad grädde och strimlad gulbeta.
Kladdkaka med farska gulbetor
Kanske gillar du: