Kladdkaka med färska gulbetor
Grovt riven gulbeta ger fin konsistens till kladdkakan och gör den också rikare på allehanda nyttigheter!
Bli först att kommenteraIngredienser
- 4 st ägg
- 250 g rårörsocker ca 2.5–3 dl
- 250 g mörk choklad, minst 60% kakaohalt
- 250 g smör
- 1 st stor färsk gulbeta
- 40 g dinkelmjöl
- Vispad grädde till servering
Tillagning:
- Skala och riv gulbetan på den fina sidan av rivjärnet.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst.
- Smält smör och choklad i en kastrull.
- Sikta ner dinkelmjölet i ägg- och sockerblandningen och rör om.
- Tillsätt chokladsmöret och rör om till en jämn, fin smet.
- Blanda slutligen ner den fint rivna gulbetan. Spara lite till dekoration.
- Häll smeten i smord form med löstagbar botten.
- Grädda i 15-20 min i 175 grader.
- Servera gärna med vispad grädde och strimlad gulbeta.

Kanske gillar du:
Den här kladdkakan gör man bäst i matberedare, där man enkelt kan köra ingredienserna till en s ...
Servera chokladbakelsen med vaniljglass och färska hallon.
En god kladdkaka som är lätt och inte har för söt smak. Servera den som dessert eller till kaffe ...
Chokladtårtan eller kladdkakan är lika god som avslutning på middagen som den är till kaffe elle ...
Inget går upp mot en krämig kaka av choklad. Den här kakan innehåller också pinjenötter, som går ...