Kladdkaka med Digestivekex

En favoritkladdkaka! Den här kladdkakan ger en bredare smak och smakar mer som paj eller kexchoklad. Mycket god.

Bli först att kommentera
Ingredienser
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 1 nypa salt
  • 125 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 msk snabbkaffe
  • 10 st Digestivekex
  • 0.5 dl mixade Digestivekex att bröa formen med
Tillagning:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryt Digestivekexen i stora bitar och blanda dem tillsammans med resten av de torra ingredienserna till kakan i en skål.
  3. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med Digestivekross.
  4. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe. Vispa ej!
  5. Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
  6. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  7. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
  8. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Kladdkaka med Digestivekex
Kanske gillar du:
  • En god kladdkaka som är lätt och inte har för söt smak. Servera den som dessert eller till kaffe ...

  • Kladdkaka med vit choklad smakar mer som mjuk kola eller fudge än den vanliga kladdkakan.

  • Bland de godaste kladdkakorna jag testat, smakar som på ett riktigt bra café. Kladdig, krämig oc ...

  • Chokladtårtan eller kladdkakan är lika god som avslutning på middagen som den är till kaffe elle ...

  • Denna kladdkaka är en favorit. Minten ger en fräsch och lätt smak som går bra ihop med chokladen ...