Kladdkaka Light

Kladdkaka är nog så gott – här kommer en smalare variant för den som vill tänka lite extra på vikten.

Bli först att kommentera
Ingredienser
  • 2 dl sötningsmedel i ströform, typ suketter, eller canderelströ
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 dl turkisk yoghurt, 10%
  • 1 dl vetemjöl
  • ströbröd till formen
Tillagning:
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en skål och rör till en jämn smet.
  2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med ströbröd.
  3. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  4. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
  5. Servera med vaniljkesella och fruktsallad.
Kladdkaka Light
Kanske gillar du:
  • Kladdkakor älskar alla och här kommer en variant med mjölkchoklad och äpplen. Baka den inte för ...

  • Mjölkchoklad och stjärnanis blir en strålande kombination i kladdkakan. Vill du göra den extra l ...

  • Här kommer en ytterligare en variant på kladdkaka. Denna blir smaskigt kladdig och supergod.

  • Den här jordnötskladdkakan innehåller både jordnötssmör och en lite större klutt nutella, den är ...

  • Kladdkakan är allas hemliga favorit och kommer aldrig att bli omodern.