Kladdkaka Black and White

Chokladtårta med physalis, mynta och gräddglass.

Bli först att kommentera
Ingredienser (4 portioner)
  • 100 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 krm salt
  • 0.5 dl choklad, riven
  • ströbröd, till formen
  • 1-2 tsk florsocker
  • 8 st myntablad
  • 0.5 l glass, gammaldags vanilj
  • 8-10 st physalisfrukter
Tillagning:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med att smälta smöret i kastrull.
  3. Lyft av kastrullen från plattan och rör ner socker och ägg – blanda väl.
  4. Rör ner övriga ingredienser så allt blir väl blandat.
  5. Häll ner smeten i smörad och brödad form.
  6. Grädda mitt i ugnen 20 min.
  7. Låt kakan kallna.
  8. Pudra över florsocker.
  9. Servera med glass och garnera med physalisfrukt och myntablad.
Kladdkaka Black and White
Kanske gillar du:
  • Kladdkaka är mångas favorit, det är en chokladdessert som är lätt att göra och som dessutom går ...

  • En blandning mellan muffins och kladdkaka i en och samma bakelse.

  • Klassisk amerikansk kladdkaka i långpanna är riktigt enkel att göra.

  • Att baka kladdkaka är enkelt, tricket är att göra tillräckligt mycket.

  • Kladdkaka med citron ger en frisk smak som höjer det goda i chokladen och balanserar den.