Kladdkaka Black and White
Chokladtårta med physalis, mynta och gräddglass.
Bli först att kommenteraIngredienser (4 portioner)
- 100 g smör
- 2.5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1.5 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 0.5 krm salt
- 0.5 dl choklad, riven
- ströbröd, till formen
- 1-2 tsk florsocker
- 8 st myntablad
- 0.5 l glass, gammaldags vanilj
- 8-10 st physalisfrukter
Tillagning:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Börja med att smälta smöret i kastrull.
- Lyft av kastrullen från plattan och rör ner socker och ägg – blanda väl.
- Rör ner övriga ingredienser så allt blir väl blandat.
- Häll ner smeten i smörad och brödad form.
- Grädda mitt i ugnen 20 min.
- Låt kakan kallna.
- Pudra över florsocker.
- Servera med glass och garnera med physalisfrukt och myntablad.

Kanske gillar du:
Kladdkaka är mångas favorit, det är en chokladdessert som är lätt att göra och som dessutom går ...
En blandning mellan muffins och kladdkaka i en och samma bakelse.
Klassisk amerikansk kladdkaka i långpanna är riktigt enkel att göra.
Att baka kladdkaka är enkelt, tricket är att göra tillräckligt mycket.
Kladdkaka med citron ger en frisk smak som höjer det goda i chokladen och balanserar den.