Kladdig chokladtårta
Kladdkaka är mångas favorit, det är en chokladdessert som är lätt att göra och som dessutom går att frysa in!
Bli först att kommenteraIngredienser (4 portioner)
- 50 g smör
- 170 g mörk choklad
- 1 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 1 ägg
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
Tillagning:
- Sätt ugnen på 175° och placera ett galler mitt i ugnen.
- Smält chokladen i ett vattenbad.
- Rör ner både strö- och farinsocker i smält smör.
- Tillsätt ägg, vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Rör till sist ner chokladen och blanda väl.
- Ställ formen i ugnen tills kakan fått färg och börjat lossna från formens kanter, det tar ca 20-30 minuter.
- Låt den svalna i formen. Skär den i tunna tårtbitar eller i vilken form du vill.

Kanske gillar du:
Den här jordnötskladdkakan innehåller både jordnötssmör och en lite större klutt nutella, den är ...
Chokladtårta med physalis, mynta och gräddglass.
Klassisk amerikansk kladdkaka i långpanna är riktigt enkel att göra.
Att baka kladdkaka är enkelt, tricket är att göra tillräckligt mycket.
Det här kladdkakereceptet det är en liten rackare, och på pinne dessutom. Du gör din allra bästa ...