Kladdig chokladtårta

Kladdkaka är mångas favorit, det är en chokladdessert som är lätt att göra och som dessutom går att frysa in!

Bli först att kommentera
Ingredienser (4 portioner)
  • 50 g smör
  • 170 g mörk choklad
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
Tillagning:
  1. Sätt ugnen på 175° och placera ett galler mitt i ugnen.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad.
  3. Rör ner både strö- och farinsocker i smält smör.
  4. Tillsätt ägg, vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Rör till sist ner chokladen och blanda väl.
  5. Ställ formen i ugnen tills kakan fått färg och börjat lossna från formens kanter, det tar ca 20-30 minuter.
  6. Låt den svalna i formen. Skär den i tunna tårtbitar eller i vilken form du vill.
Kladdig chokladtarta
Kanske gillar du: