Kladdig chokladkaka med limebananer
Överraska någon du tycker om. Läcker kladdig chokladkaka med sötsyrliga limebananer.
Bli först att kommenteraIngredienser (4 portioner)
- 125 g socker
- 3 ägg
- 75 g smör
- 75 g choklad (85 % kakao)
- 35 g mjöl
- 1 banan
- 1 msk råsocker
- 2 lime
- 2 msk socker
- 2 msk vatten
Tillagning:
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker varmt i vattenbad. Vispa sedan kallt i isbad.
- Tillsätt smält smör och choklad och vänd ner mjöl. Ställ kallt. När smeten svalnat, häll den i en form och baka på 175 grader i 7 minuter.
- Limesås: Riv skalet på limen. Pressa ner juicen i en liten kastrull. Tillsätt socker och vatten och koka ner till simmig konsistens.
- Skiva bananen tunt, lägg på tallrik och häll över limesåsen. Strö råsocker över (bränn gärna sockret med brännare).
- Servera chokladkakan tillsammans med limebananerna.

Kanske gillar du:
Chokladkaka med blandade nötter så som salta pistagenötter, pekannötter och röda bär om det är s ...
Den här chokladkakan bakas på mörk choklad och gräddas bara så länge att den fortfarande är klad ...
En helt mjölfri kladdkaka med sting av svartpeppar och finrivet apelsinskal.
En god kladdkaka som är lätt och inte har för söt smak. Servera den som dessert eller till kaffe ...
Den här kladdkakan toppas med härligt sötsyrliga bär.