Kladdig chokladkaka med limebananer

Överraska någon du tycker om. Läcker kladdig chokladkaka med sötsyrliga limebananer.

Bli först att kommentera
Ingredienser (4 portioner)
  • 125 g socker
  • 3 ägg
  • 75 g smör
  • 75 g choklad (85 % kakao)
  • 35 g mjöl
  • 1 banan
  • 1 msk råsocker
  • 2 lime
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
Tillagning:
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker varmt i vattenbad. Vispa sedan kallt i isbad.
  2. Tillsätt smält smör och choklad och vänd ner mjöl. Ställ kallt. När smeten svalnat, häll den i en form och baka på 175 grader i 7 minuter.
  3. Limesås: Riv skalet på limen. Pressa ner juicen i en liten kastrull. Tillsätt socker och vatten och koka ner till simmig konsistens.
  4. Skiva bananen tunt, lägg på tallrik och häll över limesåsen. Strö råsocker över (bränn gärna sockret med brännare).
  5. Servera chokladkakan tillsammans med limebananerna.
Kladdig chokladkaka med limebananer
Kanske gillar du: