Kladd-cake-pop eller kladdkaka på pinne

Det här kladdkakereceptet det är en liten rackare, och på pinne dessutom. Du gör din allra bästa kladdkaka, följer receptet, doppar och dekorerar och vips har du en kladd-cake-pops.

Bli först att kommentera
Ingredienser
  • 1 st kladdkaka
  • 1 pkt philadelphiaost, neutral (150-200 g)
  • 2 tsk smaksättning t ex rom, apelsinlikör eller liknande
  • Choklad, smält
  • Strössel i olika färger och former
  • Blompinnar avskurna i lagom storlek
Tillagning:
  1. Baka din kaka och låt den svalna. Göm den för hungriga ungar och kanske dig själv oxå om du inte kan hålla fingrarna i styr innan godsakerna är helt kalla.
  2. När den har svalnat river du ned den i en plastskål.
  3. Blanda smulet med philadelphiaosten och eventuell smaksättning som rom eller apelsinlikör.
  4. Rulla kulor av smeten, det skall kännas ungefär som play-do-lera.
  5. Ställ de små bollarna i frysen ett tag.
  6. Smält chokladen i vattenbad.
  7. Ta fram strössel och lägg i små skålar.
  8. Tryck ned en lagom lång pinne i var och en av bollarna.
  9. Doppa dem försiktigt så att det blir choklad runtom hela bollen.
  10. Doppa bollen i strössel.
  11. Sätt dem sedan i ett glas med ärtor eller oasis så de står stadigt, för att torka ordentligt.
  12. Serveras kalla som små lagom munsbitar av kladdig kaka.
Kladd-cake-pop eller kladdkaka pa pinne
Kanske gillar du:
  • Supergott recept på kladdkaka! Denna kladdkakan är en liten twist på traditionell kladdkaka d ...

  • Kladdkaka är mångas favorit, det är en chokladdessert som är lätt att göra och som dessutom går ...

  • En god kladdkaka som är lätt och inte har för söt smak. Servera den som dessert eller till kaffe ...

  • Här kommer en ytterligare en variant på kladdkaka. Denna blir smaskigt kladdig och supergod.

  • En brownie eller kladdkaka ska vara saftig och krämig i konsistensen.