Julig kladdkaka

Kladdkakan är allas hemliga favorit och kommer aldrig att bli omodern.

Bli först att kommentera
Ingredienser (8-10 portioner)

Kaka

  • 2 dl rårörsocker
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 1 nypa salt, ca 0.5 krm
  • 125 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 msk snabbkaffe
  • 1 msk mörk sirap
  • Råsocker till formen

Saffransgrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5–1 pkt saffran, efter smak
  • 2 tsk citronsaft
  • Florsocker
Tillagning:

Kaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda socker, mjöl och pepparkakskryddan i en skål.
  3. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och strö i råsocker.
  4. Smält smöret och rör ner äggen, samt tillsätt snabbkaffe och sirap. Vispa ej!
  5. Vänd snabbt ner smörsmeten i de torra ingredienserna och rör om försiktigt.
  6. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 14–17 minuter.
  7. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis "stannat".
  8. Ta ut kakan från ugnen och kyl ner den direkt i frysen ca 20 minuter – då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig.

 

Saffransgrädde

  1. Vispa grädden och tillsätt saffran och citronsaft.
  2. Pudra florsocker på kakan och servera!
Julig kladdkaka
Kanske gillar du:
  • Här kommer en ytterligare en variant på kladdkaka. Denna blir smaskigt kladdig och supergod.

  • Man blir aldrig för gammal, gaggig eller trött för tårta, kladdkaka är den bästa!

  • Kladdkaka kan man aldrig få nog av. Det går supersnabbt att slänga ihop en kladdkaka om du skull ...

  • Denna kladdkaka är en favorit. Minten ger en fräsch och lätt smak som går bra ihop med chokladen ...

  • Kladdkaka är mångas favorit, det är en chokladdessert som är lätt att göra och som dessutom går ...