GI Kladdkaka

Kladdkaka behöver inte vara onyttigt. Här hittar du en bra GI-variant som smakar underbart.

Bli först att kommentera
Ingredienser
  • 100 g smör eller margarin
  • 200 g mörk choklad
  • 3 st ägg
  • 2 msk ljus sirap
  • 0.5 dl strösocker eller rårörsocker
  • 0.5 dl dinkelmjöl
  • 150 g valnötter
  • 1 tsk vaniljpulver eller 2 teskedar vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 0.5 dl svarta sesamfrön till att bröa formen
Tillagning:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl, socker, salt, vaniljpulver och valnötter i en skål.
  3. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om cirka 24 cm och ”bröa” den med svarta sesamfrön.
  4. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret samt tillsätt ägg och sirap. Vispa ej!
  5. Vänd snabbt ned smör-chokladsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
  6. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  7. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
  8. Servera med lättvispad grädde.
GI Kladdkaka recept
Kanske gillar du:
  • En god kladdkaka som är lätt och inte har för söt smak. Servera den som dessert eller till kaffe ...

  • Om man får oväntat besök är en klassisk kladdkaka perfekt att bjuda på. För att baka den behöver ...

  • En brownie eller kladdkaka ska vara saftig och krämig i konsistensen.

  • Här kommer en ytterligare en variant på kladdkaka. Denna blir smaskigt kladdig och supergod.

  • Med kladdkaka som bas kan även nybörjare göra underbart snygga och goda bakelser. Gör gärna en d ...