Enkla kladdkakan

Om man får oväntat besök är en klassisk kladdkaka perfekt att bjuda på. För att baka den behöver du en 24 cm kakform med löstagbar botten.

Bli först att kommentera
Ingredienser
  • 100 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • florsocker till garnering
  • vispad grädde
Tillagning:
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Rör samman ägg och socker.
  4. Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner blandningen i äggsmeten.
  5. Rör till sist ner det smälta smöret.
  6. Grädda kakan i ca 25 minuter. Den ska bli låg och ha en hård yta men vara kladdig i mitten.
  7. Låt kakan svalna, pudra över florsocker och skär den i snibbar.
  8. Servera med vispad grädde.
Enkla kladdkakan
Kanske gillar du:
  • Klassisk amerikansk kladdkaka i långpanna är riktigt enkel att göra.

  • Att baka kladdkaka är enkelt, tricket är att göra tillräckligt mycket.

  • Kladdkaka behöver inte vara onyttigt. Här hittar du en bra GI-variant som smakar underbart.

  • Här kommer en ytterligare en variant på kladdkaka. Denna blir smaskigt kladdig och supergod.

  • En blandning mellan muffins och kladdkaka i en och samma bakelse.