Death by chocolate

Bland de godaste kladdkakorna jag testat, smakar som på ett riktigt bra café. Kladdig, krämig och mycket chokladsmak på samma gång.

En kommentar, kommentera
Ingredienser
  • 450 g mörk choklad ( minst 70% )
  • 225 g smör
  • 6 st ägg
  • 2 msk rom (valfritt)
  • 4 msk stark espresso
Tillagning:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rita av botten på en bakform med löstagbar kant på ett bak plåts papper. Klipp ut och lägg pappret i botten av formen. Smörj pappret och även kanterna på formen med lite smör.
  3. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad, ställ åt sidan.
  4. Vispa ihop äggen i en annan skål över vattenbad. Sjud blandningen försiktigt under fortsatt vispning (vispa hela tiden och tänk på att inte få det för varmt för då koagulerar äggen), ta efter några minuter bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills äggsmeten har svalnat, blivit fluffig och dubblat sin volym.
  5. Blanda ner rom och espresso i chokladsmeten och rör försiktigt ner äggsmeten tills inga klumpar. Förbered  ett vattenbad genom att sätta in en långpanna i ugnen och hälla i kokande vatten.
  6. Häll smeten i den smörade formen. Grädda i vattenbadet i ugnen i ca 20 min.
  7. Låt kallna på galler helt innan man äter den.

Kakan kan avnjutas kall och har då en fudgekonsistens  eller rumstempererad och är då krämig.

Kanske gillar du:
  • Daniel

    Jag tyckte den va godast rumstempererad, och jag hade den i lite längre i ugnen än vad som står i receptet.