Citruskladdkaka
Kladdkaka med citron ger en frisk smak som höjer det goda i chokladen och balanserar den.
Bli först att kommenteraIngredienser
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 dl kakao
- 1 nypa salt
- 125 g smör
- 2 st ägg
- 2 msk snabbkaffe
- 2 krm citrusarom
- 0.5 dl råsocker till att bröa formen med
Tillagning:
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
- Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med råsocker.
- Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och citrusarom. Vispa ej!
- Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
- Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
- Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
- Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Kanske gillar du:
Svägerskans goda chokladtryffelkaka severas med vita chokladtryfflar och en sorbet på roséchampa ...
Med kladdkaka som bas kan även nybörjare göra underbart snygga och goda bakelser. Gör gärna en d ...
En god kladdkaka som är lätt och inte har för söt smak. Servera den som dessert eller till kaffe ...
En blandning mellan muffins och kladdkaka i en och samma bakelse.
Denna kladdkaka är en favorit. Minten ger en fräsch och lätt smak som går bra ihop med chokladen ...