Citruskladdkaka

Kladdkaka med citron ger en frisk smak som höjer det goda i chokladen och balanserar den.

Bli först att kommentera
Ingredienser
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 1 nypa salt
  • 125 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 msk snabbkaffe
  • 2 krm citrusarom
  • 0.5 dl råsocker till att bröa formen med
Tillagning:
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
  2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med råsocker.
  3. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och citrusarom. Vispa ej!
  4. Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
  5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
  7. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Citruskladdkaka
Kanske gillar du: