Chokladkaka med nötter och röda bär

Chokladkaka med blandade nötter så som salta pistagenötter, pekannötter och röda bär om det är säsong.

Bli först att kommentera
Ingredienser
  • 1.5 dl flytande margarin
  • 3.75 dl socker
  • 1 nypa salt, ca 0.5 krm
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kakao (knappt)
  • 3 st ägg
  • 2.25 dl vetemjöl
  • 0.5 dl flytande margarin
  • 3 dl florsocker
  • 5 msk kakao
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 st äggvita
  • 100 g blandade nötter, t ex salta pistagenötter, pekannötter
  • röda bär om det är säsong
  • florsocker
Tillagning:
  1. Värm margarinet i en 2-liters kastrull.
  2. Tillsätt socker, salt, vaniljsocker, kakao, ägg och vetemjöl.
  3. Smörj en 2-liters tårtform på insidan av kanten.
  4. Klipp ut ett bakplåtspapper stort som bottnen och lägg det i formen.
  5. Häll smeten i formen och grädda i 25 minuter i 175 grader (kakan ska vara lös i mitten).
  6. Låt chokladkakan svalna och vänd den därefter upp och ner så att den lossnar.
  7. Värm margarinet till chokladfrostingen i en kastrull.
  8. Tillsätt florsocker, kakao och grädde.
  9. Vispa äggvitan till skum och rör ner den i chokladfrostingen.
  10. Bred chokladfrostingen över kakan.
  11. Strö på nötter och dekorera med röda bär.
  12. Sikta över florsocker.
Helenas chokladkaka
Kanske gillar du: