Chokladkaka med nötter och röda bär
Chokladkaka med blandade nötter så som salta pistagenötter, pekannötter och röda bär om det är säsong.
Bli först att kommenteraIngredienser
- 1.5 dl flytande margarin
- 3.75 dl socker
- 1 nypa salt, ca 0.5 krm
- 1 msk vaniljsocker
- 1 dl kakao (knappt)
- 3 st ägg
- 2.25 dl vetemjöl
- 0.5 dl flytande margarin
- 3 dl florsocker
- 5 msk kakao
- 2 msk vispgrädde
- 1 st äggvita
- 100 g blandade nötter, t ex salta pistagenötter, pekannötter
- röda bär om det är säsong
- florsocker
Tillagning:
- Värm margarinet i en 2-liters kastrull.
- Tillsätt socker, salt, vaniljsocker, kakao, ägg och vetemjöl.
- Smörj en 2-liters tårtform på insidan av kanten.
- Klipp ut ett bakplåtspapper stort som bottnen och lägg det i formen.
- Häll smeten i formen och grädda i 25 minuter i 175 grader (kakan ska vara lös i mitten).
- Låt chokladkakan svalna och vänd den därefter upp och ner så att den lossnar.
- Värm margarinet till chokladfrostingen i en kastrull.
- Tillsätt florsocker, kakao och grädde.
- Vispa äggvitan till skum och rör ner den i chokladfrostingen.
- Bred chokladfrostingen över kakan.
- Strö på nötter och dekorera med röda bär.
- Sikta över florsocker.

Kanske gillar du:
Överraska någon du tycker om. Läcker kladdig chokladkaka med sötsyrliga limebananer.
Mjölkchoklad och stjärnanis blir en strålande kombination i kladdkakan. Vill du göra den extra l ...
En riktigt tung och smaskig kladdkaka med hackade nötter. Servera med en klick vispad grädde och ...
En helt mjölfri kladdkaka med sting av svartpeppar och finrivet apelsinskal.
Den här chokladkakan bakas på mörk choklad och gräddas bara så länge att den fortfarande är klad ...