Chokladkaka med mörk choklad

Den här chokladkakan bakas på mörk choklad och gräddas bara så länge att den fortfarande är kladdig i mitten när den kommer ur ugnen. Kladdkaka kallas den också.

Bli först att kommentera
Ingredienser
  • 250 g mörk choklad, bitter
  • 150 g smör
  • 4 ägg
  • 4 msk socker
  • 1 msk mjöl
Tillagning:
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Smält smöret och slå det varmt över chokladen. Rör om tills chokladen har smält.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp och blanda det med den smälta chokladen.
  4. Tillsätt mjölet och blanda noga.
  5. Häll smeten i en smörad form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, cirka 15-20 minuter. Kakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara kladdig.
  7. Ta ut kakan och låt den kallna i formen.
Chokladkaka med mork choklad
Kanske gillar du: