Chokladfondant med limecrème

Servera chokladbakelsen med vaniljglass och färska hallon.

Bli först att kommentera
Ingredienser (4 portioner)

Chokladfondant

  • 75 g smör
  • 100 g choklad, mörk
  • 2 st ägg
  • 4 msk strösocker
  • smör och kakao till formarna

Limecrèmen

  • 3 msk philadelphia
  • 0.5 msk socker
  • 1 st lime, saft och rivet skal efter smak
Tillagning:

Chokladfondant

  1. Ugnsvärme 175 grader.
  2. Smörj 4st formar med smör och pudra i kakao.
  3. Smält samman smöret och chokladen på svag värme.
  4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. Blanda äggsmeten med chokladsmeten och fyll formarna. Lämna en centimeter då fondanten höjer sig lite i ugnen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen cirka. 12 minuter.

 

Limecrèmen

  1. Blanda samman ingredienserna och smaka av.
  2. Serveras med färska hallon och vaniljglass.
Chokladfondant med limecreme
Kanske gillar du: