Chokladfondant med limecrème
Servera chokladbakelsen med vaniljglass och färska hallon.
Bli först att kommenteraIngredienser (4 portioner)
Chokladfondant
- 75 g smör
- 100 g choklad, mörk
- 2 st ägg
- 4 msk strösocker
- smör och kakao till formarna
Limecrèmen
- 3 msk philadelphia
- 0.5 msk socker
- 1 st lime, saft och rivet skal efter smak
Tillagning:
Chokladfondant
- Ugnsvärme 175 grader.
- Smörj 4st formar med smör och pudra i kakao.
- Smält samman smöret och chokladen på svag värme.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda äggsmeten med chokladsmeten och fyll formarna. Lämna en centimeter då fondanten höjer sig lite i ugnen.
- Grädda i nedre delen av ugnen cirka. 12 minuter.
Limecrèmen
- Blanda samman ingredienserna och smaka av.
- Serveras med färska hallon och vaniljglass.

Kanske gillar du:
En god kladdkaka som är lätt och inte har för söt smak. Servera den som dessert eller till kaffe ...
Den här kladdkakan toppas med härligt sötsyrliga bär.
Grovt riven gulbeta ger fin konsistens till kladdkakan och gör den också rikare på allehanda nyt ...
En perfekt kladdkaka att servera till fikasugna gäster.
En kladdkaka med färgsprakande tillbehör.