Bästa kladdkakan

Den är superenkel, har en krispig yta, ett segt kladdigt inre och är himmelsk. Simply the best. I dubbel bemärkelse.

Bli först att kommentera
Ingredienser
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl smör, smält
  • Lite mannagryn
  • 50 g flagad mandel (om du vill, det gör ingen större skillnad)Vispgrädde
Tillagning:
  1. Blanda äggen och sockret lugnt och fint med slev.
  2. Sedan i med resten, sist smälta smöret.
  3. Smöra en form med löstagbar kant och bröa med lite mannagryn.
  4. Ner med godheten i formen och skjuts längst ner i ugnen på 180 grader.
  5. Där inne ska den vila i max 30 minuter.
  6. Ta ut kakan, låt den gärna vila en timma eller två (om du kan hålla dig så länge). Sedan slukar du kakan med lätt vispad grädde.
Basta kladdkakan
Kanske gillar du: