Astrids chokladkaka
En god kladdkaka som är lätt och inte har för söt smak. Servera den som dessert eller till kaffe. Halvsmält vaniljglass eller lättvispad grädde smakar bra till.
Bli först att kommenteraIngredienser (12 portioner)
- 2 ägg
- 2.5 dl strösocker
- 125 g smör
- 1.5 dl vetemjöl
- 4 msk kakaopulver
- 1.5 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 20 mandlar
- matfett och ströbröd till formen
Tillagning:
- Sätt ugnen på 175°.
- Hacka mandlarna och smält smöret, låt det svalna.
- Rör samman ägg och socker.
- Rör samman mjöl, kakao, vaniljsocker, salt och mandlar i en annan bunke och rör ner mjölblandningen i äggblandningen.
- Smörj och bröa en kakform.
- Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.

Kanske gillar du:
Med kladdkaka som bas kan även nybörjare göra underbart snygga och goda bakelser. Gör gärna en d ...
Chokladtårtan eller kladdkakan är lika god som avslutning på middagen som den är till kaffe elle ...
En favoritkladdkaka! Den här kladdkakan ger en bredare smak och smakar mer som paj eller kexchok ...
Kladdkaka med vit choklad smakar mer som mjuk kola eller fudge än den vanliga kladdkakan.
Kladdkaka behöver inte vara onyttigt. Här hittar du en bra GI-variant som smakar underbart.