Astrids chokladkaka

En god kladdkaka som är lätt och inte har för söt smak. Servera den som dessert eller till kaffe. Halvsmält vaniljglass eller lättvispad grädde smakar bra till.

Bli först att kommentera
Ingredienser (12 portioner)
  • 2 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 125 g smör
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakaopulver
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 20 mandlar
  • matfett och ströbröd till formen
Tillagning:
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Hacka mandlarna och smält smöret, låt det svalna.
  3. Rör samman ägg och socker.
  4. Rör samman mjöl, kakao, vaniljsocker, salt och mandlar i en annan bunke och rör ner mjölblandningen i äggblandningen.
  5. Smörj och bröa en kakform.
  6. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.
Astrids chokladkaka
Kanske gillar du: